Har du en naturoplevelse fra Skalsegnen, du gerne vil dele med andre, er du velkommen til at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. under kontakt

Ture i naturen omkring Skals

Mod nord er der oplevelser mod Simested ådal. Man kan gå eller cykle fra Hovedgaden til skydebanen og følge Herredsvejen hen til Skringstrupvej. Der er den smukkeste udsigt over engene og Simested ådal, med Låstrup Kirke i det fjerne.

Mod øst er der ”Dålene” (det er Skals ådal). Der er en jordvej fra Ejstrup Bro, der er bedst for gående/løbende. Man følger vejen i en runde og kommer op igen ved Tjørnevej og tilbage til Ejstrup Bro.
Mod syd er der et betagende syn over Skals ådal.
For enden af Højskolebakken kan man se en stor del af ådalen.
Man kan også gå en tur ved Høkærør og følge Kærvej, den sidste del som grusvej til Ejstrup Bro. Eller gå fra Sønderballevej til Kærvej.
Mod vest kan der blive mange spændende ture. Man starter ved Nederhedevej og kommer forbi en afstikker til lergraven, her kan man overskue Skals ådal fra stor højde. Man kan også udforske selve lergraven.
Det er muligt, at man synes, at gravningen er ødelæggende for landskabet, som istiden har skabt, men teglværket har sikret sig graverettigheder for så mange år siden, at det ikke står til at ændre.
Man krydser den nedlagte jernbane som man kan følge til åen, fra den gamle jernbanebro og nyde udsigten over fjorden. Går eller cykler man videre, kommer man til Vorde.
Nederhedevej ender ved Hjarbæk Fjord, og man kan komme helt ned til vandet.
Hjarbæk fjord med engene er udlagt som fuglereservat.
Fjorden er meget lavvandet. Om vinteren fryser den hurtigt til, og på grund af en vanddybde på 10 – 50 cm. er den ideel til skøjteløb og leg på isen.
Når man går ad Nederhedevej fra Skals og tager den første grusvej til højre kommer man til Skals Enge med store vidder og rigt fugle- og planteliv. Drejer man til venstre for enden af grusvejen, kommer man gennem lidt skov til Nederhedevej igen.

Går man til højre, er der en jordvej, der ender ved rensningsanlægget, den tur kan være meget besværlig på grund af vand og mudder.

Der er også en rigtig god rute, der starter ved Vesterled ad en grusvej, der går under omfartsvejen og ender ved rensningsanlægget.