Om Skals

Skals fungerede som en mindre landby med højskole, skole og kirke indtil anlæggelse af Himmerlandsbanen i 1893. Så gik det stærkt. Med udgangspunkt i en blomstrende industri, et anerkendt skolemiljø og et handelsliv i fremdrift, udviklede Skals sig til et vigtigt knudepunkt i den nordlige del af Viborg kommune.

Geografisk er Skals placeret på Skals Næs - eller Skalnes, der blev benævnt i de første optegnelser fra 1574. Byen er pakket godt ind i noget af den smukkeste natur, man kan forestille sig til køre-, cykel- eller gåturen. Imellem de to åer Skals- og Simested Å, med skov og hedearealerne ved Borup Hede og tæt på Hjarbæk Fjord kun få kilometer fra byen. Derudover er det værd at nævne det store tilbageførte naturområder syd for byen med nyanlagte stier, der fører fra byen ned til Skals Å og ud til Hjarbæk Fjord.

Der bor i dag 1784 borgere i Skals (2021) og byen er i konstant udvikling. Dette ses særligt med de stort anlagte udviklingsplaner, hvor borgerne er med til at sætte deres fingeraftryk i byen og området. Det kan du læse mere om ved at følge linkene.